Karlsruhe Bölgesi Temel Dini Bilgiler Finali Bruchsal'de Yapıldı. (20.04.2024)

Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşemiz Sayın Mesut Özdemir'in koordinesinde 24. Temel Dini Bilgiler ve Genel Kültür Yarışması ataşelik bölgesi finali Bruchsal Sultan Ahmet Camiinde yapıldı. Ataşeliğimize bağlı 11 hizmet bölgesinde yapılan elemelerle belirlenen 11 cami bölgelerini temsilen finale kalmak için kıyasıya yarıştılar. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ataşemizin bu yarışmaların ve Uluslararası İlahiyat Projesinin önemi hakkındaki konuşmalarından sonra yarışma başladı. 

 

1. bölgeden Bruchsal Sultan Ahmet Camii, 2. bölgeden Mannheim Yavuz Sultan Selim Camii, 3. bölgeden Eberbach Hacı Bayram Veli Camii, 4. bölgeden Pforzheim Fatih Camii, 5. bölgeden Gaggenau Sultan Ahmet Camii, 6. bölgeden Sulz Hz. Ömer Camii, 7. bölgeden Haslach Camii, 8. bölgeden Buggingen Ulu Camii, 9. bölgeden Kostanz Mevlana Camii, 10. bölgeden Rotweil Camii, 11. bölgeden Weil am Rhein Eyüp Sultan Camii öğrencileri arasından, sorulan 20 sorunun 19 tanesini doğru cevaplayan 11. Bölge temsilcileri Weil am Rhein Eyüp Sultan Camii'nin öğrencileri M. Hüseyin Önalan, M. Muhammed Özmen ve Ali Efe Barut birinci olarak finale gitme hakkını kazandılar. Mannheim Yavuz Sultan Selim Camii ve Eberbach Hacı Bayram Veli Camii ikinciliği paylaştı ve yapılan uzatmalarda Mannheim Yavuz Sultan Selim Camii ikinci, Eberbach Hacı Bayram Veli Camii üçüncü oldular. 

 

Ataşemiz, birinci olan caminin bölgemizi Duisburg'ta yapılacak Almanya finalinde en güzel şekilde  temsil edeceğine inandığını ifade ederek yarışmada dereceye giren camilerin öğrencilerine, din görevlilerine ve dernek başkanlarına DITIB'ın kuruluşunun 40. yılı bağlamında teşekkür hediyesi takdim etti. Dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından evsahibi cemiyetin ikram ettiği öğle yemeğinden sonra program sona erdi.