Almanya’da Camiler Kapılarını İnsanlığa Açtı

    Camiler ve Din görevlileri haftası sebebi ile Karlsruhe Başkonsolosluğu Din hizmetleri Ataşelik bölgesine bağlı bütün Diyanet işleri Türk İslam Birliği cemiyetlerinde gençlik buluşmaları, paneller, sabah namazı buluşmaları ve açık kapı günleri yapıldı. Ataşemiz Adem Dursun camiler ve din görevlileri haftasında gençleri camide buluşturmak ve camileri gençliğe sevdirmek amacı ile Eyalet Gençlik Birliği organizesinde gençlik programı düzenledi. Çok sayıda bay ve bayan gencimizin katıldığı programda İslam’ın gençlere verdiği önem ve gençliğin İslam için ne kadar değerli olduğu iman, ihlas, samimiyet ve ibadetlerin devamı konuları anlatıldı. Gençler tarafından sorulan sorularında cevaplandığı program gençlere sunulan ikramla ve Ataşemizin katılımlarından dolayı gençlere teşekkür etmesinin ardından sona erdi.

    11 Bölgede 64 cemiyette farklı cemaatleri bir araya getirerek kaynaşmayı hedefleyen sabah namazı buluşmaları yapıldı. Teması camiler ve din hizmetlerinde harcanmış ömürler olan kutlama haftası münasebeti ile bölgelerde konuları Diyanet işleri Başkanlığımız tarafından belirlenen paneller düzenlendi. Düzenlenen panellerde Din Hizmetlerinde ömür harcamış olan değerli Alimlerimizin hayatlarından kesitler anlatıldı ve Din görevlileri tarafından şimdiye kadar cemiyet hizmetlerinde bulunan vatandaşlarımız adına cemiyet başkanlarına plaketler verildi. 03 Ekim tarihi Almanya da açık kapı günleri bu haftada ayrı bir önem kazandı. Almanya da yaşayan farklı inanç ve kültüre sahip insanlara açık kapı günlerinde Caminin İslam da ki yeri, Müslümanlık, toplumdaki huzuru koruyan bir özelliği olması açısından Camilerin Alman toplumu için ne kadar önemli olduğu gelen Alman misafirlere anlatıldı. Ataşeliğin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde bu yıl açık kapı günlerinde Alman vatandaşları camilere yoğun ilgi gösterdi. Cemiyetler camiye gelen Alman misafirlere Türk kültürüne ait ikramlarda bulundu.

    Programlarla geçen haftanın ardından Ataşemiz Adem Dursun yapılan programlar ve hizmetlerden dolayı hem cemiyet yönetimlerine hem de yoğun emek harcayan Din Görevlilerine teşekkür etti.