Gurbette Bayram Heyecanı.

 

Müslümanlar olarak büyük sevinç ve heyecan yaşadığımız iki bayramımızdan biri olan Kurban Bayramını idrak ettiğimiz bu günlerde,  yaşanan heyecanın yer ve zaman fark etmeden aynı yoğunlukta hissedildiğine yurtdışındaki vatandaşlarımızın yaşadığı bayram heyecanından şahit oluyoruz.

 

Almanya’nın Karlsruhe bölgesinde Türk vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Mannheim şehrinde Karlsruhe Başkonsolosluğumuz ve Din Hizmetleri Ataşeliğimiz tarafından Mannheim Ditib Yavuz Sultan Selim Camiinde bayramlaşma programı düzenlenmiştir. Programa Karlsruhe Başkonsolosumuz Nevzat Aslan, Din Hizmetleri Ataşemiz Adem Dursun, Cami Din Görevlisi Salih Sarı ve çok sayıda vatandaşımız katılmıştır. Vatandaşlarımızın erken saatlerden itibaren doldurmaya başladıkları Camimizde Din Hizmetleri Ataşemiz Adem Dursun’un Vaazının ve kıldırdığı Bayram namazının ardından Başkonsolosumuz Nevzat Aslan da  konuşmasında gurbette birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak vatandaşlarımızın Bayramlarını kutlamıştır.

 

Almanya’da Kurban Bayramı çalışma gününe denk gelmesine rağmen vatandaşlarımız tarafından Ditib Mannheim Yavuz Sultan Selim Camimiz doldurularak gurbette de olsa bayram heyecanının ihtiyar, genç, çocuk hep birlikte  dolu dolu yaşanması sağlanmıştır. Özellikle Başkonsolosumuz ve Din Hizmetleri Ataşemiz böyle bir günde vatandaşlarımızla beraber olarak Devletimizin bütün kurumları ile yanlarında olduğunun mesajını vermiştir.

 

Bayramları bayram yapan kardeşliğin adeta perçinlendiğinin göstergesi olan Bayramlaşma programı yapılan musafahalarla samimiyet mührü vurularak sona ermiştir.