Karlsruhe Başkonsolosluğu Din hizmetleri Ataşeliğine bağlı Ditib Rastatt Merkez Camii’nde Baden Eyalet Birliği Dini danışma kurulu Başkanı ve Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşemiz Sayın Adem DURSUN’un talimatıyla Weichnachten tatilinde Erkek öğrencilere yönelik yatılı Kuran Kursu açıldı. Kursa 27 öğrenci katıldı. Kuran eğitiminin yanında farklı etkinliklerinde yapıldığı yatılı Kur’an Kursu eğitim ve etkinlikleriyle aileler ve öğrencilerin beğenisini kazandı.

 Almanya’daki 15 gün ve üzeri bütün tatillerde yapılması planlanan Yatılı Kuran Kursu için kapasitenin artırılarak daha fazla öğrenciye hizmet vermesi hedefleniyor. Ataşemiz Adem DURSUN yapılan eğitimi yerinde görmek ve varsa eksiklerin tespit edilip giderilmesini sağlamak için Ditib Rastatt Merkez Camii’ndeki Yatılı Kur’an Kursun’a ziyarette bulundu. Öğrencilerle birlikte ders işleyerek sohbet eden Ataşemiz daha sonra öğrencilere yemekte eşlik etti. Yatılı Kur’an Kurslarındaki eğitimin hafta sonu düzenlenen Kur’an eğitim kurslarına oranla daha kaliteli ve daha verimli olduğuna dikkat çeken Ataşemiz Adem DURSUN imkanlar dahilinde Karlsruhe Ataşeliğine bağlı fiziki şartları uygun cemiyetlerde erkek ve kız öğrenciler için yatılı Kuran Kursu oluşturma çalışmalarına hız verildiğini bildirdi.

 

Kur’an Kursunda eğitim veren Din Görevlileri Fazlı Uzun ve Ekrem Yavuz’a, yatılı Kur’an Kursu’nun açılmasında her türlü desteği veren Cemiyet yönetimine teşekkür eden Ataşemiz Eğitim gören öğrencilere de eğitim süreçlerinde başarılar dileyerek Kurstan ayrıldı.