Karlsruhe'de Gençlere ‘’ Sorumluluk ‘’ Konulu konferans verildi. Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgesinde faaliyet gösteren Ditib Weinheim Türkiyem Mevlana Camiinde , Ditib Baden Eyalet gençlik kolları ve Ditib Weinheim gençlik kollarının organizesiyle gençlik buluşması gerçekleştirildi. Programa Karlsruhe Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun ve Konuşmacı olarak Ditib Gençlik Koordinatörü Sami Sipahi de katıldı.

   Ditib Weinheim Din Görevlisi Bilal Özkaya’ nın Kur’an tilavetiyle başlayan program,Ditib Weinheim Dernek Başkanı Hasan Sarıca’ nın selamlama konuşmasıyla devam etti. Gençlere böyle programlarda destek olunması gerektiğinin altını çizen Sarıca , Cemiyetlerinin bu tarz programlarda her zaman memnuniyetle ev sahipliği yapabileceğini bildirdi.

   Karlsruhe Dini Danışma Kurulu Başkanı Adem Dursun‘da açılış konuşmasında , Eyalete bağlı uzak yakın çeşitli cemiyetlerden konferansa katılan gençleri ve programı organize eden Ditib Baden Eyalet Birliği Gençlik Kolları Başkanı Furkan Karaca’yı tebrik etti. Dursun ayrıca, Almanya’da Müslümanlığın bugününün ve yarınının Temsilcileri olan gençlerin çok önemli sorumluluklarının olduğunu ifade etti.

 

    Ditib Gençlik Koordinatörü Sami Sipahi ise verdiği konferansta , müslüman olarak ve insan olarak yerine getirmemiz gereken sorumluluklardan bahsetti ve bu sorumlulukları yerine getirdiğimiz ölçüde iyi bir insan ve iyi bir müslüman olabileceğimizi söyledi. Büyük bir bölümü Almanca yapılan konferansta karşılıklı soru-cevaplara da yer verildi ve konferans son derece verimli geçti.Program Ditib Weinheim Gençlik Kollarının ikramıyla sona erdi.