DITIB Türkisch Islamische Gemeinde zu Ladenburg e.V Geleneksel Futbol Turnuvasının 3. Olan LABDENGAU 2019’U düzenledi.

DITIB Türkisch Islamische Gemeinde zu Ladenburg e.V geleneksel olarak düzenlenen 3. LABDENGAU 2019 Futbol Turnuvası Lobdengau Halle de gerçekleşti.

Turnuvaya;

T.c. Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşemiz Sayın Adem DURSUN, Ladenburg Belediye Başkanı Sayın Stefan SCHMUTZ, Polis Şefi Sayın Peter OECHLER, İtfaiye İkinci Şefi Markus WOL, Milli gururlarımız olan Kenan KOÇAK, Hüseyin ÇALHANOĞLU, Sinan SÜRER, Namı değer, Jacki Murat, Yine Namı değer Baykuş Ditib 2. Bölge Cemiyet Başkanları ve Din Görevlileri, Ladenburg Kilise temsilcileri ve çok sayıda sporseverler salonu doldurdu.

Programa katılan Ataşemiz Sayın Adem DURSUN; İslâm Kültür ve medeniyetinin bir temsilcisi olarak bizler, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, kültür ve medeniyetimizi, birlikte yaşamakta olduğumuz farklı din ve toplumlara sportmence tanıtmak,İslamiyet in her konuda olduğu gibi spor konusunda da cok ciddi tavsiyelerinin olduğunu ortaya koymak adına bu tür organizelerin sayısının artırılması gerektiğini ifade ettiler.Organizasyonu Hazırlayan Ditib Ladenburg Cami cemiyet başkanına, yönetim ekibine ve din görevlisine teşekkür ettiler. Yoğun programları nedeniyle salondan ayrıldılar.

 4 grupta 16 takımın mücadelesi sonucunda final karşılaşmasında Autofeld Ladenburg, 2019 yılı turnuvanın şampiyonu oldu. Final karşılaşmasında Autofeld Ladenburg  -Şahin Döner. Ldeburg’u 3.0 yenerek şampiyonluğu elde etti.. Autofeld Ladenburg, 1. lik kupasını ve Gutschein ödülünü Ditib Ladenburg Cemiyet Başkanı Sabit UZUN ve Ladenburg Belediye Başkanı Sayın Stefhan SCHMUTZ tarafından aldı. Şahin Döner’e 2.’lik kupası ve Gutschein ödülünü turnuvaya onur konuğu olarak katılan Mannheim Türk Spor Kurucularından Sinan SÜRER bey takdim ettiler.  Galabau Ali Penaltı atışlarında, Maschinen Verm. Ldenburg ’u yenerek turnuvada 3. Olurken 3. lük kupasını Ditib Ladenburg Cami Din Görevlisi Menaf Şen’in elinden aldılar. Turnuvanın 4. İse Maschinen Vermietung Ladenburg oldu. Kupasını organizatörlerimizden Taner KAYAALP verdiler. Bu seneki turnuvamızda ayrıca Kültürümüzün eğlenceli bir parçası olan folklor ekibi de yöresel halk oyunlarımızı sergilediler. Bizleri Avrupa da temsil eden şöhretlerimizin yanın da bölgemizde görev yapan Ditib cami din görevlileri ve diğer din temsilcilerinden karma oluşturularak oynanan gösteri maçı da, turnuvaya damgasını vurdu.Ayrıca Turnuvanın olmasa olmazları olan sevgili çocuklarımız. Onlara ayrı bir sempatisi olan ve sırf bunun için kendisine bu işi meslek edinen Kıymetli Jaki Murat ın muhteşem enerjisi hem turnuvaya hem de çocuklara ayrı bir ahenk kattı. Bitmek bilmeyen enerjisiyle salonu çoşturdu.

Sportmen ve centilmence sonuçlanan Turnuvada Cemiyet Başkanı Sabit UZUN ve Din Görevlisi Menaf ŞEN Turnuvaya gerek icabetiyle gerek maddi ve manevi katkılarıyla destek olan herkese çok teşekkür ettiler.