ALMANYA DA HZ.PEYGAMBERİ ANMAK VE ANLAMAK

17-25 Kasım 2018 tarihleri arasında Peygamberimiz ve Gençlik teması ile Diyanet işleri başkanlığımız tarafından yurtiçi ve yurtdışı teşkilatlarında Mevlid-i Nebi haftası kutlanmıştır.

Din Hizmetleri Ataşeliği çalışma bölgemizde faaliyet gösteren 64 DİTİB Cemiyetinde Mevlid-i Nebi haftası nedeniyle gerçekleştirilen konferans, seminer ve panel programları ile gençlere ve Almanya da yaşayan vatandaşlarımıza Peygamber sevgisi adeta nakşedilmiştir. Din Hizmetleri Ataşemiz Adem Dursun’un organize ettiği ve Bölge Din görevlilerin yoğun çalışması sonucunda bir hafta süren etkinlikler dahilinde gençlik prgoramları, sabah namazı buluşmaları, Hz Peygamber ve gençlik temalı paneller ve çocuklara yönelik etkinlikler yapılmıştır.

Amacı Hz Peygamberi daha iyi anlamak, bizleri vermiş olduğu ilahi mesajları hayatımıza yansıtmada katkı sağlamak, yeni yetişen nesillere Hz Peygamber sevgisini yaşatmak ve geçmişten geleceğe sağlam köprüler kurmak olan Mevlid-i Nebi programları kutlandığı bütün bölgelerde olduğu gibi bölgemizde de amacına ulaşmıştır.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Sicil Şubesi Daire Başkanı Orhan İşler’in Konuşmacı olarak katıldığı konferanslarda Hz Peygamber ve gençlik, Hz Peygamberin gençlere mesajları ve Hz Peygamberin hayatının hayatımıza yansımaları konuları işlenmiştir.