Karlsruhe Başkonsolosluğu Din hizmetleri Ataşeliğimize bağlı Ditib Rastatt Merkez Camii’nde Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşemiz Sayın  Adem DURSUN’un talimatıyla Pfingsten tatilinde Kız öğrencilere yönelik yatılı Kuran Kursu düzenlendi. Kursa 15 öğrenci katıldı. Kuran eğitiminin yanında farklı etkinliklerinde yapıldığı yatılı Kur’an Kursu aileler ve öğrenciler tarafından beğenildi.

 Almanya’daki 15 gün ve üzeri bütün tatillerde yapılması planlanan Yatılı Kuran Kursu için kapasitenin artırılarak daha fazla öğrenciye hizmet vermesi hedefleniyor. Ataşemiz Sayın Adem DURSUN eğitimi yerinde görmek ve varsa eksiklerin tespit edilip giderilmesi için Ditib Rastatt Merkez Camii’ndeki Yatılı Kur’an Kursuna ziyarette bulundu. Ziyareti esnasında öğrencilerle birlikte ders işleyerek sohbet etti. Yatılı Kuran Kurslarında eğitimin hafta sonu düzenlenen kurslara oranla daha kaliteli ve daha verimli olduğuna dikkat çeken Ataşemiz Sayın Adem DURSUN imkanlar dahilinde Karlsruhe Ataşeliğine bağlı fiziki şartları uygun cemiyetlerde erkek ve kız öğrenciler için yatılı Kuran Kursu oluşturma çalışmalarına hız verildiğine dikkat çekti.

 Ataşemiz Kur’an Kursunda eğitim veren Bayan Hoca hanıma, kursun açılmasında emek veren Cemiyet yönetimine teşekkür etmiş, ayrıca eğitim gören Kız öğrencilere eğitim süreçlerinde başarılar dileyerek ziyaretini sonlandırmıştır.